septembrie 25, 2009

Drenajul limfatic - intretinere, terapie, relaxare

Putem sa facem un exercitiu de imaginatie si sa incercam o comparatie: sistemul limfatic este asemeni unui rau, cu toti afluentii sai - un bazin hidrografic.

Izvoarele acestei ape sunt in toate ungherele corpului nostru, confluentele sunt ganglionii iar varsarea se face in vene, la nivel subclavicular.

Limfa este cea care ne curata si ne hraneste organismul. Lichidul alb-vascos patrunde in sistemul limfatic si circula foarte lent. Aduna in deplasarea sa toate deseurile, pe care le trimite la reciclare - prin intermediul ganglionilor sau mai departe spre sistemele sangvin si excretor.

Efectele drenajului limfatic se inscriu in urmatoarele categorii: detoxifiere si troficitate, indepartarea edemelor, anticelulitic si slabire, relaxare.

Drenajul poate fi folosit cu succes in cazul refacerii organismului, in urma unor traumatisme, al interventiilor chirurgicale si al operatiilor estetice. In indepartarea edemelor de la nivelul trunchiului, membrelor si fetei, tehnicile de drenaj s-au dovedit foarte eficiente. Modul de lucru ajuta la refacerea zonelor afectate de hematoame si accelereaza disparitia febrei musculare.

Slabirea si efectele anticelulitice ale drenajului limfatic, il claseaza pe locul I, din punct de vedere al eficientei, in sfera tehnicilor ce vizeaza acest domeniu. Important de stiut este faptul ca drenajul obtine aceste rezultate fara dureri si fara efecte secundare nedorite!

Ridurile pot fi reduse sau stopate iar acneea poate fi indepartata prin utilizarea acestui gen de masaj.
O buna functionare a sistemului limfatic ne ajuta sa evitam o serie de afectiuni de genul nodulilor (drenaj limfatic practicat preventiv) sau al reumatismelor.

Drenajul limfatic este o tehnica neinvaziva; modul de lucru este foarte lent ceea ce induce o stare de relaxare profunda si chiar de somn.
Numarul de sedinte si modalitatile de abordare a situatiilor trebuie persoalizate in functie de fiecare pacient, de afectiunile si doleantele sale.
Complement si partial suplinitor al activitatilor fizice, drenajul poate fi eficientizat printr-un mod de viata sanatos.

Hrana vie este un mare ajutor pe care ni-l putem oferi! Drenajul este mult mai eficient, practicat fiind pe un organism alimentat natural.
Hidratarea este o conditie absolut necesara functionarii corecte a circulatiei limfatice dar si pentru realizarea unui drenaj limfatic eficient.

Sportul este motorul real al limfei; vibratiile rezultate in urma contractiilor musculare imping lichidele din organism in vasele limfatice (goale in starea de repaos); acestea din urma insotesc sistemul de vase sangvin si preiau din impulsurile generate de inima, limfa deplasandu-se mai eficient in cazul unei activitati fizice sustinute.
Inundatiile ultimilor ani au demonstrat, fara putinta de tagada: este de preferat sa prevenim si in ultima instanta sa tratam.
Folosit in scop profilactic, drenajul limfatic inseamna intretinere si relaxare; Folosit ca remediu el inseamna terapie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Blue Surfing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP